Chokladmums/ Kärleksmums
150g smör
2ägg
3dl socker
1 ½dl mjölk 3%
4dl vetemjöl
3msk kakao
1mk bakpulver
1msk vaniljsocker
Sätt ungen på 225grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ned det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en långpanna.
Grädda i ugn ca 10-15min.
Strö lite socker på ett bakepapper. Stjälp upp kakao på papperet och dra av det gamla pappret. Låt kakan kallna.
Chokladkräm
100g smör
2dl vispgrädde
4msk socker
2tsk vetemjöl
2tsk kakao
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao.
Koka krämen till den tjocknar, ca 5min.
Bred krämen över kakan. Strö över kokosflingor.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.


Kokostosca
Flera av mina kompisar har frågat mig, om jag skulle kunna lägga upp recept på kokostosca som jag brukar göra.
Sockersmet
1 stort ägg
2 ¼dl socker
3dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 ½dl mjölk
100g av svalnat smält margarin
Sätt ugnen på 200grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
Häll försiktigt mjölblandning i äggbladning.
Tillsätt mjölk och sist men inte minst tillsätt margarin.
Grädda kakan i ugn ca 15minuter.
Toscasmet
4msk smör
6msk vispgrädde
3dl ljus sirap
200g kokos
Smält smör i en kastrull.
Tillsätt grädde, sirap och kokos blanda väl.
Bred torscasemten över kakan och grädda den ytterligare i 10min. Skär tårtan medan den är varm.
*Jag brukar vispa mig genom hela sockersmeten



Dessertbord för examen
Till uppdrag fick jag baka tårta, cupcake, cake pops, oreo cookies och jordgubbar.
Tårtan innehåller blåbärsmousse med vitchoklad och glasskräm med skivade bananer, täckt med nötkräm och choklad ganaché.
Cupcakes med cream cheese frosting i vaniljsmak.
Cake pops skulle ha citron smak, då blev det citronkaka med citroncurd och täckte med vitchoklad.
Oreo cookies och jordgubbarna var doppade i choklad.
Bilderna är tagna av en kompis. Hoppas ni gillar de :)









