Chokladmums/ Kärleksmums
Ett av min absoluta favorit recept på chokladmums.
Chokladsmet
150g smör
2ägg
3dl socker
1 ½dl mjölk 3%
4dl vetemjöl
3msk kakao
1mk bakpulver
1msk vaniljsocker
Sätt ungen på 225grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ned det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en långpanna.
Grädda i ugn ca 10-15min.
Strö lite socker på ett bakepapper. Stjälp upp kakao på papperet och dra av det gamla pappret. Låt kakan kallna.
Chokladkräm
100g smör
2dl vispgrädde
4msk socker
2tsk vetemjöl
2tsk kakao
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao.
Koka krämen till den tjocknar, ca 5min.
Bred krämen över kakan. Strö över kokosflingor.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.
150g smör
2ägg
3dl socker
1 ½dl mjölk 3%
4dl vetemjöl
3msk kakao
1mk bakpulver
1msk vaniljsocker
Sätt ungen på 225grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ned det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en långpanna.
Grädda i ugn ca 10-15min.
Strö lite socker på ett bakepapper. Stjälp upp kakao på papperet och dra av det gamla pappret. Låt kakan kallna.
Chokladkräm
100g smör
2dl vispgrädde
4msk socker
2tsk vetemjöl
2tsk kakao
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao.
Koka krämen till den tjocknar, ca 5min.
Bred krämen över kakan. Strö över kokosflingor.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.



Kommentarer
Trackback