Chocolate fudge brownies
För några dagar sedan bakade jag brownies för första gången. Recepten som jag använde mig av tillhör Michaela och hennes blogg är: http://cupthecake.wordpress.com/author/cupthecake/
Brownis blev sega och god. Jag gjorde den i långplåt, då blev det väldigt mycket över men det gick bra att frysa in de. De är fortfarande lika goda.
Recept
500 g socker
240 g smör
4 ägg
150 g kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljpulver
180 g mjöl
200 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ägg, salt, vaniljsocker, kakao och bakpulver
Smält smör i en kastrull och tillsätt sockret, låt sjuda på svag värme några minuter under omrörning.
Vänder ner smör- och sockerblandningen med kakaoblandningen.
Vispa till en jämn smet och tillsätt mjölet.
Hack chokladen grovt och vänd ner i smeten.
Häll ner smeten i en form och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
När du tar ut kakan ur ugnen kommer den kännas mjuk men ställ inte in den i ugnen igen, den ska stå i kylskåpet minst 6 timmar för att stelna och gotta till sig.

